LIKE ONS

zaterdag 29 mei 2004

Vandaag vond ik per expres nog een gedicht van de gelukkig allang jammerlijk overleden Ballo Berenburg(bekend van zijn bekende aforisme: "Als een pauw vijf keer klaar komt is hij moe")

Ik en de dingen die mijn handen doen:

Ballo
Aaien
Berenburg
Zwaaien
Waterloostraat
Neuspeuteren
76
Vingeren
3131TT
Haar goed doen
Vlaardingen
Roeren in de yoghurt(met een lepel dan, bedoel ik)
Zuid-Holland
Gebakken ei omdraaien(AU!)
Zuid
ehm..euh..ehm..hèh hèh..
Holland
Boter karnen(ja, dat vind ik gewoon leuk)
Nederland
Aan mijn elleboog krabben
Europa
Met de palmen tegen elkaar aangevouwen onder mijn hoofd liggen als ik slaap
Trusten

En dan lijkt het me nu tijd voor een nieuwe serie, en wel die van de "fórismen": Lange, onbondige spreuken. Tenslotte(over belachelijke woorden gesproken) waren die er eerst, daarna kwamen pas de anti- of aforismen.

P.S.(TT): Sorry PTT, zo had ik het niet bedoeld.
P.S.(TTwee): En trouwens, als ik weleens die ene pet van mezelf op heb, die hoge, weet je wel, dan mag je me wel de Nederlandse Sartre noemen. Dan zijn we samen namelijk de NS en PTT.

dinsdag 25 mei 2004

Klonge klonge wat ben jij toch een opgefokt persoon Sim Sala Bim Bam Bom. Zo voor z'n gare raap. Eenpersoons tikken op zijn ferme klokkenspel nog aan toe! Sien is me van de bovenste plank gaan toe roepen: 'Sentimentilatiteit is ook geen kunst!' En sinds stront mijn lievelings-password is snap ik wat ze bedoeld.
Voeg je woord bij je daad en word daadwerkelijk cynisch semtimenteel. Alsjeblieft.

PPT

PS: Alles wat Professius T. Taal en Sim Sala Bubbelebim doen hebben zij zo bedoeld.

maandag 24 mei 2004

Oiaiaioeioei!

Zo had ik laatst een aanvaring met De Grote Één himzelf. Hij wenste zichzelf Berf te noemen. Ik accepteerde dat niet en zei hem: "Ouwe kontenknijper! Berf is een naam die men niet zomaar te pas en te pinpas kan aannemen. Noem jij jorzelf maar gewoon Swing Lee. Pseudoniemen verzinnen is niet zomaar een spelletje, pseudoniemen verzinnen is een wedstrijd die bij voorbaat door de Bubbelebim gewonnen is." "Goed, goed", sprak Swing toen, "maar waarom dan in Hitlers naam 'Swing Lee'?" Ik schreeuwde hem vanaf loopafstand toe: "Omdat je niet kunt dansen en ik je in een kung-fu tweekamp aan gort zou slaan, Swing!!" Hier had hij natuurlijk niet van terug. Wat mij betreft had hij er niet eens van heen. Na een paar ferme tikken op zijn verschrompelde klokkenspel droop hij dan ook af. Blaffende schrijvers schrijven niet, zeg ik altijd maar. Die blaffen. Stelletje gebeten honden!
Simon Vinkoog vroeg mij laatst: "Is het belangrijker om wolgjes of sapvreegjes in doperwtjes te duwen?" Ik dacht toen dat hij Klonk heette dus ik zei: "Kloenk, zulks vragen is prachtig! Mooi!" Enthousiast klopte ik hierbij op zijn kloenke klokkespel. Toen kwam Sim Sala binnen. Compleet ingeklonken. Hij klokte kluid: "Ik ben zooo klorg dat ik klister een klan tegenklam!" Enthousiast klopte ik klierbij ook op zijn klein kloenke klokkenspel. Klongens klongens klat een feest!
Toen zijn we nog drie dagen stil blijven staan...

PrrrrrTT

vrijdag 14 mei 2004

WEES NIET BANG

Huil niet om mij lieve lezers. Ik ben maar een stem. Wees niet bang. Ik ga u geen zaken vertellen die u niet al weet. Ik ga u geen angst aanjagen door mij anders voor te doen dan ik ben. Ik ga u geen werkelijkheid schetsen die niet de onze is. Ik zal u niet doen denken dat ú iemand anders bent dan u denkt. Ik zal de dingen zeggen zoals ze zijn. De waarheid benoemen zoals zij is. Ik ben ik. U bent u. Angst is angst. Een illusie is een illusie. Máár een illusie. Denk niet dat dit dubbelzinnig is. Dat is een illusie. Dubbelzinnigheid is een illusie. De illusie bevindt zich in de geest van de persoon die de illusie ervaart. Dubbelzinnigheid bevindt zich in de geest van de toehoorder. Ik ben niet dubbelzinnig. Ik ben niet dubbelzinnig. Ik ben niet bang. Ik ben niet eng. Angst is in het hart van de bange. Bang is niet de beangstigende. Bang is de beangstigde. Eng is niet wat iets is. Eng is wat iets gevonden wordt. Vindt mij niet eng. Ik ben niet bang. Luister. Stilte. Spreek niet. Stilte. Wees niet bang van de stilte. De stilte is de stilte. Slechts de stilte. Stilte is overal. Stil is alles. Alles is niet gevaarlijk. Niets is gevaarlijk. Gevaarlijk is het niets. Wees bang van niets. Het niets is niet bang. Bang is degene die niets vreest. Vrees niet het alles. Het alles is ongevaarlijk. Vrees uzelf. Uzelf bent gevaarlijk. U bent niet alles. U bent niet niets. U bent u. U bent gevaarlijk. Vrees alleen uzelf. Vrees niet de ander. De ander is ongevaarlijk. De ander is niets. De ander is alles. U bent niet de ander. De werkelijkheid is de werkelijkheid. U beziet de werkelijkheid. Uw beeld van de werkelijkheid is niet de werkelijkheid. Vrees de werkelijkheid niet. Vrees uw beeld van de werkelijkheid. Niet alles is zoals u het ziet. Niet niets is zoals u het ziet. Het niets is niet zoals u het ziet. U ziet het niet. Alles is de waarheid, alles is alles. Niets is de waarheid, niets is niets. U bent niet de waarheid, u bent u. Ik ben de waarheid, ik ben ik. Ik ben de ander. De ander is alles. De ander is niets. Zij zijn de waarheid, zij zijn zij. Zij zijn de ander. Wij zijn niet de waarheid, wij zijn onszelf. Wij is een illusie. Een illusie is een illusie. Wees niet bang. Ik ben geen illusie. Ik ben de ander. De ander is alles. De ander is niets.

donderdag 13 mei 2004

Bah, die woordgrappen altijd. We lijken Freek de Jonge wel.

Een partypooper(poeper): Een achteruitgangmaker
Achteruitgangspunt.

woensdag 12 mei 2004

Begrijpelijk proces, Luuk. Vaak behandeld in de praktijk ook. Serieuzer dan bloed zou ik echter niet gaan. Je naam staat z'n mannetje al strak genoeg. Veel verandering zal er desgewenst dus niet optreden. Op treden gesproken zal jouw blaam dan ook niet ten hemel opklimmen. Het zit namelijk zo dat die blaam te vereenzelvigen is met jezelf. En zo is alles wat je zegt of keert alleen in jezelf te verenigen. En zelfs dat is niet waar! Dus ga maar eens kijken:

DE SCHAAMHAAR IS KIJKEN.

Uw psycholoog op luie heiden. PTT

dinsdag 11 mei 2004

Om terug te komen op mijn aartsluie vijand, Ikzelf, heb ik hem voorgenomen zich voor te stellen als Luuk. En dan alleen in die situaties waarin het ongepast lijkt. Vooralsnog lijkt dit hele plan misschien gedoemd te mislukken. Echter, u begrijpt er waarschijnlijk nog niet eens de helft van. En daarmee hebben we meteen het uiteindelijke doel van dit hele concept te pakken. Hopelijk voelt u zich niet al te erg in de maling genomen, het is namelijk allemaal maar een grapje. Behalve als u datzelfde grapje snapt, dan is het namelijk bloedserieus. Goed, het is tijd om wat te ondernemen en het lot aan u over te laten.

Met vriendeluie groet,

Luuk.

donderdag 6 mei 2004

Vanuit Oostenrijk zwaai ik met mijn Westerarm naar allen die zich waar dan ook elders bevinden.