LIKE ONS

maandag 27 juni 2005

NACHTWERK

Ik heb de diepste krochten van mijn geest
nu ook wel weer gezien.

zaterdag 18 juni 2005

SRIJFFOUTEN

Omdat ik al maanden een heel intrigerend essé wil srijven over srijffouten maar er maar niet toe kom, zal ik nu in luttele zinnen vertellen wat ik al die tijd al wil vertellen:

Na flink wat ergenissen over taalpuristen die vinden dat de taal puur moet zijn, leeg van taal-, srijf-, spel- en vormfouten, heb ik ergens in de diepe krochten van mijn brein een mening opgeduikeld die deze wacko's eens goed zal wakkerschudden. Ik geef hiermee dus van te voren aan dat dit vooral een pesterij is en niet mijn idee van de waarheid rondom taalgebruik. (Alhoewel ik tot nu toe nog geen mensen ben tegengekomen ben die mijn stelling omver hebben weten te werpen).

Mijn stelling luidt zoiets als: Het maakt niet uit als je taal-, srijf-, spel-, of vormfouten maakt, zolang je jezelf maar duidelijk kunt maken.

Volgens mij gaat de communicatie namenlijk boven het taalgebruik. De functie van taal boven de taal an sich. Ik vind het geweldig hoe mijn zwitserse vriendin bijvoorbeeld in het nederlands met mij communiceert. Compleet gebroken maar vaak met veel meer gevoel als zou het met corrcte nederlandse zinnen uit haar mond zijn komen waaien. Want waaien doet het nog steeds in Zwitserland. En ook zwitselt het er nog steeds. Verdorie!

PTT

vrijdag 10 juni 2005

KOPJE

Ik weet niet, ik bedacht hem en ik dacht: 'Jeetje, wat een goeie!' Dus toen heb ik hem maar meteen op ons weblog geplaatst. Bedankt voor je commentaar. We moeten trouwens echt meer van dit soort dingen doen.
Vriendelijke groet, Professius.

donderdag 9 juni 2005

O AANMINNIGE HONDENDROL!

Tjonge, het niveau neemt hand over hand af. PTT, wil je weer met vakantie? Of is het een kwestie van het volgende:

O AANMINNIGE HONDENDROL!

O lieftallig pisgekreun
ik zet mezelf voor schut
ik kan niets anders zeggen
dan pik en reet en kut

O charmante piemelreet
mijn gedrag wil graag van bil
excuseer dit vieze rijmpje
het heeft een eigen wil

O aanminnige hondendrol
'k heb een probleem formaat gigant
'k heb mijn tanden op een rijtje
maar mijn mond niet in de hand

woensdag 8 juni 2005

UIT DE SERIE

Uit de serie: "Mag ik met mijn voorhuidfanfare in uw orkestbak blazen?"

- Mag ik mijn spam in uw mailbox dumpen?

maandag 6 juni 2005

DAADWERKELIJK BOEK

Zeg, gevolg, heb ik me daar toch een boek geschreven. Misschien vindt u het wel leuk om te lezen over giraffen met Woody-Allen-brillen, tijdsversnellingen en -vertragingen, tv-presentatoren met felgroene jasjes die de L niet kunnen uitspreken, vrouwen in rode kimono, uitrekkende kamers, verenigingen van Duitse, gehandicapte ex-soldaten, krimpende vlaktes, scheldende nonnen, hardop denkende hoofden met drie voorhoofden, idioten op de maan, Ontzettingsfestivals, in de zon ingevroren buitenaardse beestjes, hysterisch lachende porieen, denkende helmen, onwaarheidsalarmen, fruit en engelenhaar. Mocht dat nou zo zijn. Doe dat dan HIER.