LIKE ONS

woensdag 26 oktober 2005

NOU JA #2

Het lijkt me dat je het dus juist met hem eens bent. Ik heb het stuk niet gelezen natuurlijk. Wat ik uit jouw woorden opmaak is dat deze meneer óók denkt dat het sowieso (en dat is de enige correcte spelling, maar ja daar heb jij natuurlijk schijt aan) niet past. En dat we daarom lijden (en aan het verschil tussen de lange of korte ei/ij/y heb jij al helemaal scheidt schynbaar!). Ik kan me er deels wel in vinden. Niet in mijn blokje natuurlijk, maar in de theorie. Het stemt ook mooi overeen met jouw eigen theorie over het blokje dat je aan het begin van je leven krijgt. (Of kreigt, als je het op jouw manier zegt) Alleen, zoals ik toen al stelde is het natuurlijk te simpel gesteld en moet men volgens dit pisang(*) juist uit het blokje breken. Je wordt dus eerst opgebouwd om jezelf daarna weer te moeten afbreken (tot de schijt ons dood). Maar zeg, wat een opstandighijd! Wat ben jij een relteiger geworden! Langzaamaan nemen we elkaars rollen over, Beethoven!

Dan nog dit: Een Drollenoverall. Is dat nu een overall gemaakt van drollen, een overall met een drollenvanger-model, of gewoon een stinkend broekpak? Een woord, in ieder geval, om toe te voegen aan de BUBBELEBIM-mythologie.

En, herinner me eraan dat ik de mensen ooit nog uitleg over mijn theorie dat "tijger" eigenlijk een getal is. Of nee, dat was een theorie van de glijmajoor. Nog zoiets.

(*) = 'dit pisang' betekent 'deze persoon'. Uit Clarissa La Lui

NOU JA!

Wat ik nou vanochtend weer las: "Het menselijk ego bestaat eigenlijk helemaal niet!" Het blijkt allemaal een grap te zijn. We worden dus klaarblijkelijk door iedereen om ons heen zo beinvloed dat we mooi in de maatschappij passen. Zoals een ijsblokje in een ijsblokjeshouder. En omdat we zo graag in een ijsblokjeshouder willen passen bevriezen we uiteindelijk en kunnen we geen kant meer op! Belachelijk! Zo koud is het toch helemaal niet? En volgens de beste man die dit stukje tekst had geschreven, dat wat ik dus vanmorgen las, kunnen we niet zomaar ontdooien door te zeggen "Nu ontdooi ik". Nee, we moeten inzien dat al ons leiden niet komt omdat we niet precies in een ijsblokjeshouder passen, maar omdat we erin willen passen! Maar dan denk ik, en dat klinkt misschien een beetje stom, 'dan past het toch zoiezo niet?' Maar ja, hij zei dus ook nog dat als je dan niet meer je ego volgt, je niet meer vasthoudt aan die plastic bloem, dat je dan in een soort chaos periode komt ofzo en dat leek me wel tof, dus van nu af aan doe ik niet meer wat andere mensen mij zeggen, luister ik zoiezo naar niemand meer en hou ik al helemaal geen rekening meer met ze. Schijt aan de ijsblokjeshouder!

PTT

woensdag 19 oktober 2005

DE BELGEN

Neen, dan de Belgen. Zo werd ik vandaag geconfronteerd met de namen: Jutta Borms en Fonny De Wulf. Ik bedoel: FONNY DE WULF, dat verzin je niet. Fonny de Wulf. Fonny. De Wulf. Fonnyfonnyfonnyfonnyfonny. De Wúlf. Wulf. Wulfwulfwulf.
"Ladies and gentlemen...Fonnyyyyy...de Wulf."
"Het acht uur journaal, met...Fonny De Wulf."
"En dan nog het weer, Fonny..."

woensdag 5 oktober 2005

OF HET HIER LEKKER WEER IS?

De zonnebijtjes vliegen om mijn fris gewassen oren
Het meisje van mijn dromen snijdt mijn haren af
Ze laat ze met een diepe zucht op de bodem vallen
Rustig blaast de warme herfstwind ze opzij